Îmi place mult laptele de
migdale, dar faptul că Radu strâmbă din nas la el, parcă nu-mi mai vine să fac.
Dacă pun totuși o bucățică mică de costiță afumată... s-ar putea să-i schimbe
gustul și să-i placă. Mie mi s-a părut
absolut minunat la gust dar, m-am hotărât să încerc și un lapte de caju. Poate
în varianta cu caju reușesc să-l impresionez cât de cât. Unii spun că de îndată
ce bei lapte de caju... nu mai poți renunța la el de bun ce e. Scrie-mi pe
facebook după ce-l încerci!
pentru 1L de lapte:
130g caju crud hidratat 3-6 ore
600ml apă
2 linguri sirop de arțar sau miere raw
¼ lingurita esență de vanilie naturală
¼ linguriță scorțișoară
600ml apă
2 linguri sirop de arțar sau miere raw
¼ lingurita esență de vanilie naturală
¼ linguriță scorțișoară
un strop de sare
Am pus caju-ul crud în apă la înmuiat pentru cel puțin 3 ore. După ce s-a hidratat bine l-am scurs de apa în care a stat și l-am pus în blender împreună cu 600ml apă plată și restul de ingrediente. Am mixat bine până am obținut aspectul de lapte cremos, nu apă chioara cum găsim în comerț :)
Efectul final? WOW! Un deliciu. Se păstrează la frigider până la 3 zile.