Și începem! :)
Se prepară extrem de simplu și rapid. Puteti folosi pulpe, piept sau chiar muschiulet de pui. Depinde ce zona va place mai mult din pui :)
Ingrediente:
- 1 caserolă pulpe de pui
- 2 linguri de muștar cu seminte
- 1 lingura de mustar normal
- 1 pahar de vin alb
- 4 căței de usturoi tocati marunt
- 2 linguri ulei de măsline
- Măsline (cantitate dupa preferință)
- 2-3 cepe verzi
- Cimbru, sare, piper dupa gust
Spălam bine puiul cu apă rece și îl așezăm frumos în tava care va intra la cuptor. Separat într-un bol punem vinul, ceapa verde tăiată, muștarul, usturoiul, sarea, și uleiul de măsline. Le amestecăm binișor și le vărsăm peste cărnița de pui. :) Ușor, nu? Presărăm deasupra măslinele, cimbrul și câteva boabe de piper. Și gata! Băgam la cuptorul preîncălzit cam 60 - 90 min - 200 grade. La final, carnita trebuie sa fie rumenita.
Daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti tine puiul la marinat in sos (exact ca in poza de sus) in jur de 1-2 ore la frigider. Apoi, din frigider direct la cuptor. Devine mai fraged iar gustul zic eu, e mai aromat :)