Imi place lintea la nebunie. Este vedeta mea in bucatarie :)
Pentru minunatia asta de supa ai nevoie de un blender. E musai.
Mi-am pregatit 500g linte, am spalat-o sub jet de apa rece bine de tot. Am pus-o deoparte. Sunt sincera cu voi. Pentru reteta asta este nevoie sa faci o supa de pui. Stiu ca e mai bun asa dar eu am ales calea usoara si mi-am pregatit supa cu 2.5 l de apa si 1-2 cuburi de legume bio. Am lasat supa la racit si m-am apucat sa pregatesc legumele.
Am pus la calit intr-o oala mare (aici o sa varsam si supa) 2 cepe, 4 catei de usturoi si 2 morcovi. Evident taiate bucatele. Nu foarte mici. Oricum le bagam mai incolo la blender :)
Le-am calit in putin ulei de masline pana s-au inmuiat putin, fara sa se coloreze. Am adaugat 1 lingurita de boia dulce si am mai lasat la calit 1-2 min.
Am adaugat peste legumele calite 4 linguri de pasta de tomate, lintea spalata bine si supa pregatita mai devreme, sare si piper proaspat macinate. Le-am lasat la fiert 30min.
Le-am lasat si la racit :) nu foarte mult.. ca mirosul de linte te face sa inghiti in sec. Cel putin pe mine..
Acum vine partea aromata :D
Am pus supa in blender si urmatorul mix de condimente: 1 lingurita de menta, 1/2 lingurita chimen, 1 lingurita coriandru, 1/2 lingurita praf de cayenne, 1/2 lingurita turmeric si sare-piper daca mai e cazul.
Am pasat totul pana devenit cremos. Daca iese prea densa.. mai puneti un pahar de supa :)
Am papat-o cu lamaie stoarsa, putina boia dulce alaturi de lipie sau crutoane.
Mi s-a facut iar pofta..
Noroc ca mai am 2 portii in frigider :))
! Despre linte
Lintea are o valoare nutritionala ridicata si este disponibila pe toata durata anului. Valoarea nutritionala a lintei, pentru 198 de grame, este: acid folic (89,5%), fibre (62,5%), triptofan (50%), mangan (49%), fier (36,6%), proteine (35,7%), fosfor (35,6%), cupru (25%), vitamina B1 (22%), potasiu (20,8%), 229 calorii. Beneficii:
- controlul colesterolului in corp, prin fibrele solubile si insolubile furnizate.
- reglarea glicemiei, tot cu ajutorul fibrelor solubile.
- prevenirea afectiunilor cardiace, prin efectul de reducere a colesterolului rau din organism si continutul de acid folic si magneziu, doua substante cu rol protector la nivel cardiovascular.
Citeste toate beneficiile aici.
! Despre linte
Lintea are o valoare nutritionala ridicata si este disponibila pe toata durata anului. Valoarea nutritionala a lintei, pentru 198 de grame, este: acid folic (89,5%), fibre (62,5%), triptofan (50%), mangan (49%), fier (36,6%), proteine (35,7%), fosfor (35,6%), cupru (25%), vitamina B1 (22%), potasiu (20,8%), 229 calorii. Beneficii:
- controlul colesterolului in corp, prin fibrele solubile si insolubile furnizate.
- reglarea glicemiei, tot cu ajutorul fibrelor solubile.
- prevenirea afectiunilor cardiace, prin efectul de reducere a colesterolului rau din organism si continutul de acid folic si magneziu, doua substante cu rol protector la nivel cardiovascular.
Citeste toate beneficiile aici.