Ca si viata, mancarea te poate surprinde.
Pana nu demult, respingeam ideea de supe creme pentru ca le asociam cu mancarea nu tocmai aspectuoasa pentru bebelusi.
La insistentele mamei mele, care mi-a insuflat dragostea pentru gatit si mai ales pentru mancarea sanatoasa, am incercat o supa de acest gen.
Eram cu ea in centrul vechi si am zis sa incep experimentul cu o supa de broccoli.
Am inceput sa mananc si imi placea foarte tare, lucru care m-a mirat. Dupa cateva inghitituri mi-am dat seama ca supa era defapt de ciuperci. Ii multumesc si acum bucatarului pentru aceasta confuzie.
Apoi m-am hotarat ca nu vreau sa devin dependenta de un local doar pentru supa de ciuperci asa ca am incercat si acasa. Dupa 2 incercari esuate am reusit sa gasesc o combinatie de ingrediente ce avea gustul identic zic eu, cu cel de care m-am indragostit prima oara :)
Sa inceapa joaca...
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 1 telina mica
- 3 catei usturoi
- 300 g ciuperci proaspete
- 500 g mix ciuperci congelate
- 200 ml smantana lichida pentru gatit
- 1 cub legume bio (optional)
Am pus la fiert in 1.5 l apa morcovii, telina, ceapa si cubul de legume pentru aproximativ 20 de minute, pana a mai scazut din apa.
In acest timp am incins putin ulei de masline intr-o tigaie unde am pus toate ciupercile si usturoiul. Am mai amestecat din cand in cand si am lasat aproximativ 20 min pe foc pana a scazut tot sucul pe care il lasa ciupercile. Aveti grija totusi sa nu le uscati.
Intr-un blender am mixat ciupercile si morcovii din supa (fara ceapa si telina, le-am folosit doar pentru gust) am adaugat smantana si supa de legume pana am obtinut o consistenta lichida cremoasa. Sare, piper dupa gust si crutoane pentru pofticiosi.
De atunci am mai incercat si supa de broccoli, dar nu a fost acelasi lucru. Intre mine si supa de ciuperci este o relatie mult prea speciala :)