Exista o idee preconceputa ca femeile frumoase nu gatesc. N-au nevoie. Dar lumea ar fi un loc tare plictisitor daca am face doar ce trebuie. Diana e din Constanta, ca si mine, dar ne-am cunoscut la Bucuresti. Eu eram prea prinsa cu pictura si ea cu actoria incat nici nu stiu daca ne-am observat in facultate.
Acum pot sa spun ca ador serile cu ea. Suna kinky? E mai interesant decat credeti :) Sunt aproape intotdeauna de fata si iubitul ei, actorul Dan Radulescu si Radu al meu. Se zice ca mereu e o problema pentru barbati sa aiba iubite care se inteleg :) La noi a fost invers. Dar barbatii nostri au descoperit usor ca au despre ce sa vorbeasca. Se incinge cate o dezbatere despre "Critica ratiunii pure" sau "Crima si pedeapsa" de li se vad prin ochi toti..."Demonii". :)
Alte ingrediente ale serilor mele cu Diana: teatru, muzica, povesti, vin roze, vin pe la tine, Patricia Kaas, experiente pe care le-am avut amandoua in oglinda, planuri de viitor pe care le avem separat, dar despre care vorbim.
Vorbim si despre mancare. Despre bucataria unde ne strangem sa vorbim oricat ar fi casa de mare. Despre arome, culori. Gatitul este context si pretext.
Nici ea nu vrea sa stea mult in bucatarie, dar stie mai multe despre gatit decat mine!... si le are cu povestitul! Asa ca de la o piesa de teatru in care a jucat Dan, am ajuns la mine sa-mi arate o reteta simpla, dar de mare efect.
Barbatii au contribuit plenar: au facut poze cu smartphone-ul, au comentat, dar mai ales nu ne-au stat in drum :)
Vinul roze de Chile si poantele de la masa au fost pentru mine reteta pentru o seara relaxata.
Iata si reteta in sens clasic.
Eu am curatat o ceapa rosie, iar Diana a preluat-o pentru tocat. Nu, nu am plans desi aveam amandoua genele rimelate. Diana a venit cu o jucarie smechera de tocat ceapa. Nicio lacrima nu a curs :))
Dupa ce s-a rumenit putin, am adaugat 500g pulpa porc tocata bine de tot. Un pahar de apa si un amestec nebun de condimente. (am pus la inspiratie, asa ca va las si pe voi sa va v-o folositi). Am lasat-o la fiert. Diana imi explica pas cu pas sa nu uit reteta dar si gusta din cand in cand sa vada daca e fix ce trebuie.
Intre timp am pus apa la fiert pentru paste. Trebuie sa va marturiesc ca datorita Dianei am descoperit pastele proaspete :) Da, da! Le-am luat de la frigider din supermarket, nu din raft. Credeti-ma, chiar este o diferenta la gust. Dupa ce carnea a fiert iar apa a disparut am adaugat sosul pentru paste bolognese. Cam 800g. Am mai lasat pe foc vreo 3 min. Pastele erau si ele gata.
10 minute mai tarziu erau gata de tot. Farfuriile aproape curate!
Dan al Dianei a facut un gest frumos si le-a curatat de tot. Am pus o poza cu el spaland vase ca sa demonstrez ca asa cum sa gatesti pentru barbatul tau e un compliment, la fel poti sa spui sarut mana pentru masa dand o mana de ajutor la final :)
Daca vreti sa o cunoasteti mai bine pe Diana, intrati pe blogul ei.