De cand a inceput sa ninga, iar mi s-a starnit pofta de dulce. Un dulce fara pic de zahar :)
As putea sa zic ca e ca si o ciocolata de casa. Cat mi-a luat? 15 minute e bine? :) Eu am facut si poze... deci sa fie 10min.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca caju crud inmuiat 4 ore
- 5-6 curmale fara samburi (inmuiate 10-20min daca sunt prea tari)
- 2 linguri de apa
- 1/2 ceasca unt de arahide
- 1/2 ceasca de cacao
- 1 lingurita extract de vanilie macinata
- un strop de sare roz de Himalaya
- 2/3 ceasca amestec de nuci sau alune de padure tocate cu seminte de floarea soarelui crude (pentru final)
Am pus cu vreo 4 ore inainte caju-ul la inmuiat. L-am scurs bine de apa in care a stat si l-am pus in robot impreuna cu cele 5-6 curmale si cele doua linguri de apa. Le-am mixat pana s-a format o pasta moale. Am oprit robotul si am adaugat untul de arahide, cacao, vanilia si un strop de sare.
Am mixat iar bine, probabil mai mult de 2min. Am turnat compozitia intr-un bol si am pus-o putin deoparte. Acum vine partea interesanta. A trebuit sa impachetez aceasta compozitie, sa arate ca o ciocolata din comert :)
Mi-am intins niste hartie de copt, dar cred ca merge folosita si folie sau staniol.
Pe hartia de copt mi-am presarat un strat din amestecul de nuci maruntite si seminte de floarea soarelui. Peste ele am pus toata compozitia din bol iar pe deasupra am presarat restul de amestec de nuci maruntite cu seminte.
Am impaturit-o, i-am dat forma dreptunghiulara si am bagat-o la congelator timp de 2 ore.
Dupa 2 ore am scos-o, am taiat-o in bucati si evident am inceput sa-i fac poze :)) Abia dupa inca 30 de min a reusit si Radu sa manance.
Se pastreaza la congelator sau la frigider.