Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

RAW Vegan: Tort cioconuca de 40.000 de like-uri :) (fara zahar)


Nu, nu eu am 40.000 de like-uri. Dar Radu are :) M-am hotarat sa-i fac o surpriza dar pana am apucat eu sa cumpar toate ingredientele el a depasit deja 41.000 :))
De obicei la final va spun parerea lui. Incep cu finalul si va citez exact ce-a spus domnul Constantinescu :) "Le bate pe toate la ...beeppp" :)) Am incheiat citatul. Incepem? Se face in 10 minute! Serios!
Am facut doua straturi. Unul de baza iar celalat ca si topping. Un tort foarte consistent si sanatos. Si cel mai important, nu are pic de zahar. Deloc indulcit dar totusi "dulce" la final :) Pentru ca imi gasesc retetele pe site-uri de p-afara... masura lor este in "cups", asa ca folosesc si eu aceasta ceasca ca masura si totul merge minunat. 


 Pentru baza: 
3/4 ceasca de curmale fara samburi (daca sunt prea tari eu le tin 30 de min in apa calda)
1 ½ ceasca de nuci sau migdale
1/2 ceasca ulei de cocos (eu pe acesta il cumpar)
1/3 ceasca fulgi de cocos  bio


Am pus toate ingredientele in robotul de bucatarie si am mixat bine. Am pus toata compozitia intr-o forma de tort de 25 cm, presand-o usor cu o lingura. Si cam asta a fost tot pentru baza :) Am bagat forma de tort la congelator sa se intareasca compozitia si m-am apucat de topping.


 Pentru topping: 
10 curmale fara samburi
3 ½ linguri unt de arahide
4 ½ linguri lapte de cocos (Eu il cumpar din Auchan la cutiuta mica de 200ml)
1 ½ lingura de vanilie pulbere 
6 linguri de cacao
1/3 ceasca ulei de cocos
5 linguri de apa plata fiarta


Exact cum am facut si prima data, am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana cand mi-a iesit o consistenta fina ciocolatoasa :) 
Daca iese prea uscat mai adauga o lingura de apa fiarta. La mine nu a fost cazul.
Am scos forma de tort de la congelator cu baza destul de bine intarita. Am pus toppingul peste baza si am uniformizat frumos cu o lingura. Cam atat. L-am bagat la congelator pentru inca o ora.


Inainte sa-l savuram l-am decorat. Am presarat deasupra fulgi de nuca de cocos, goji si niste fistic fara coaja. Se pastreaza la frigider dar nu mai mult de 3 zile :) 


M-am inspirat de aici.