Nu, nu eu am 40.000 de like-uri. Dar Radu are :) M-am hotarat sa-i fac o surpriza dar pana am apucat eu sa cumpar toate ingredientele el a depasit deja 41.000 :))
De obicei la final va spun parerea lui. Incep cu finalul si va citez exact ce-a spus domnul Constantinescu :) "Le bate pe toate la ...beeppp" :)) Am incheiat citatul. Incepem? Se face in 10 minute! Serios!
Pentru baza:
3/4 ceasca de curmale fara samburi (daca sunt prea tari eu le tin 30 de min in apa calda)
1 ½ ceasca de nuci sau migdale
1/2 ceasca ulei de cocos (eu pe acesta il cumpar)
1/3 ceasca fulgi de cocos bio
Am pus toate ingredientele in robotul de bucatarie si am mixat bine. Am pus toata compozitia intr-o forma de tort de 25 cm, presand-o usor cu o lingura. Si cam asta a fost tot pentru baza :) Am bagat forma de tort la congelator sa se intareasca compozitia si m-am apucat de topping.
Pentru topping:
10 curmale fara samburi
3 ½ linguri unt de arahide
4 ½ linguri lapte de cocos (Eu il cumpar din Auchan la cutiuta mica de 200ml)
1 ½ lingura de vanilie pulbere
6 linguri de cacao
1/3 ceasca ulei de cocos
5 linguri de apa plata fiarta
Exact cum am facut si prima data, am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana cand mi-a iesit o consistenta fina ciocolatoasa :)
Daca iese prea uscat mai adauga o lingura de apa fiarta. La mine nu a fost cazul.
Am scos forma de tort de la congelator cu baza destul de bine intarita. Am pus toppingul peste baza si am uniformizat frumos cu o lingura. Cam atat. L-am bagat la congelator pentru inca o ora.
Inainte sa-l savuram l-am decorat. Am presarat deasupra fulgi de nuca de cocos, goji si niste fistic fara coaja. Se pastreaza la frigider dar nu mai mult de 3 zile :)
M-am inspirat de aici.