Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Razbunare de mancare! Daca vrei un humus bun ti-l faci cu mana ta :)


Aproape ca ma intreb ce a durat atat de mult sa va prezint mancarea preferata :)
Se sting luminile, se trage cortina, tananananaaam!!! Va prezint deliciosul meu humus facut in casa :)
Cred ca mai mult de 4 ani am mancat humus doar prin restaurante. Evident, restaurante cu specific pentru ca acolo ar fi humusul de la mama lui, nu?
Eram super fana a unui restaurant de genul asta, cu specific. Cred ca i-am vizitat timp de 4 ani, cam de 2 ori pe saptamana. Eram de-a casei. Da, asa mult imi place macarea libaneza. Pe vremea aia nici nu gateam... doar spalam vasele dupa ce le murdaream cu mancarea facuta de restarant.


Ceva s-a intamplat. Ori de cand gatesc sunt mult mai pretentioasa cu mancarea de restaurant, ori chiar au stricat mancarea restaurnatului meu preferat. Ideea e ca ultima data chiar m-au suparat. Am simtit maioneza in humus si prea multa apa. Asa ca m-am decis sa-mi fac humusul cu mana mea. Am inceput sa caut pe net retete. Retetele de pe net combinate cu reteta unei tanti care lucra intr-o macelarie arabeasca, mi-au rezultat bunatatea asta de humus.


Am pus pe rand in robotul de bucatarie: 2 consverve naut (le-am scurs bine si am spalat nautul in apa rece), 4 linguri de tahini - pasta de susan (eu o cumpar din Auchan dar se gaseste si in Mega Image), 5 linguri ulei de masline extravirgin, 3 catei de usturoi romanesc, sucul de la 1 lamaie, 1 lingurita de chimen si sare roz de Himalaya. Am mai adaugat vreo 3 linguri de apa si am mixat mai mult de 4 minute. Si cam asta e tot.


Am asezat humusul frumos pe farfurie, am turnat un strop de ulei de masline pe el, am presarat niste boia dulce pe el si cateva seminte de pin (se gasesc la plafar). Am mancat cu lipie. Cam asta e tot. Simplu rau. Dar dierenta a fost mare la gust. Acum chiar nu ma mai intorc la humusul de restaurant.




 ! Despre naut: 
Nautul - o sursa importanta de proteine, foarte bogat in fibre si antioxidanti. Este unul dintre alimentele-minune recomandate unui stil de viata echilibrat si sanatos. Doua cani de naut asigura necesarul zilnic de fibre. Contine de asemenea cantitati importante de mangan, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitamina A si fier.
Boabele de naut scad colesterolul prin continutul de fibre, si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie. Bolile de inima pot fi prevenite prin consumul de naut.
Se mai spune ca previne cancerul de colon. Benefic pentru digestie, ajuta intestinele sa-si marească volumul, prevenind in acest fel constipatia si aparitia altor afectiuni mai grave, precum cancerul de colon.