Am facut-o pentru prima data si cu singuranta nu pentru ultima. Dupa ce a mancat al meu print, m-a intrebat privindu-ma cu ochii lui de vrajitor "nu-i asa ca vei face in fiecare dimineata omleta asta?" Deci... asta a fost un compliment :)) Cand l-am cunoscut pe Radu, farfuria lui la micul dejun era foarte bogata. 6 oua moi. Si atat. M-am cam speriat. Am reusit sa-l conving sa manance mai putine. Asa ca, stiind cat de mult ii plac am folosit 5 oua in reteta.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa rosie tocata marunt
- 2 catei de usturoi feliati
- 1 ardei mic iute tocat marunt
- 2 cutii de 400g rosii pasate sau intregi
- 1 lingurita de oregano
- 1 legatura mica de patrunjel tocata marunt
- 5 oua
- putin parmezan ras/feliat pentru final
Am adaugat ambele conserve de suc de rosii (800g) si le-am lasat timp de 10 minute sa mai scada din sos si sa se ingroase.
La final, am pus parmezan deasupra, putin piper macinat si patrunjel proaspat. O minunatie! Am papat-o cu paine calda de casa cu masline verzi. Evident, facuta la masina de facut paine. (Lasati-mi un mesaj pe facebook daca vreti reteta pentru paine)