Cum v-am tot obisnuit il ultima vreme, deserturile mele nu contin zahar. Asa ca imi permit sa fac mai des :D Un tort super fresh aromat care se prepara super rapid, dar care trebuie sa stea la congelator peste noapte.
Blat:
- 1 ½ ceasca caju crud
- 1 ceasca de fulgi de cocos bio
- 1/2 ceasca curmale moi fara samburi
Am pus toate ingredientele pentru blat in robot si am mixat cateva minute bune pana ce compozitia a devenit usor lipicioasa.
Am turnat toata compozitia de blat intr-o forma de tort detasabila (20cm), am presat-o ferm cu palma si am bagat-o la congelator. M-am apucat de umplutura..
Umplutura:
- 1 ceasca caju crud inmuiat 4-6 ore
- 1 banana medie
- carnea de la 2 mango
- 1/2 ceasca lapte de nuca de cocos (eu il cumpar din Auchan la cutiuta mica de 200ml)
- 1/2 lingurita de coaja rasa fin de la o portocala
La fel, toate ingredientele in robot (cu exceptia coajei de portocala). Le-am mixat pana mi-a iesit o compozitie cu textura cremoasa si delicioasa la gust. Am oprit robotul si am mai adaugat jumatate de lingurita de coaja rasa fin de portocala. Inca 2-3 secunde de mixat sa se combine aromele. Am scos blatul de la congelator si am turnat toata compozitia cremoasa peste el. Cam atat. L-am bagat la congelator pentru 6-8 ore. Sau cel mai bine il faceti seara si il lasati peste noapte la congelator.
Inainte de servire e bine sa-l lasam vreo 5 min la temperatura camerei. Nu de alta, dar e beton atat la propriu cat si la figurat :))
Se pastreaza numai la congelator.
Pentrut decor: ce vreti voi :) Eu am pus cateva felii de portocale si coacaze proaspete.
Noi dupa ce l-am mancat am decis ca este un desert de vara :) Este mult prea racoritor pentru vremea de acum :))