Mi-a lasat gura apa cand am gasit reteta asa ca n-am stat prea mult pe ganduri. Se prepara super rapid si va recomand sa o faceti seara, dressingul il puneti intr-un recipient separat iar a doua zi o puteti lua la job intr-o caserola sau borcan :)
Salata:
- 1 conserva de fasole neagra sau rosie, clatita si scursa
- 1 conserva de fasole alba, clatita si scursa
- 1/2 ardei gras verde, tocat
- 1/2 ardei gras rosu, tocat
- 1/2 ardei gras galben, tocat
- 1/2 conserva boabe de porumb
- 1/2 ceapa rosie, tocata
Intr-un bol urias mi-am combinat ingredientele de mai sus: fasolea, ardeiul gras, porumbul si ceapa rosie.
Dressing:
- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite de otet de vin rosu
- 3 linguri de suc de lamaie proaspat
- 1 lingura de miere
- 1/2 lingurita de sare
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri mari patrunjel tocat
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1/4 lingurita praf de cayene
Iar intr-un bol mai mic mi-am preparat dressingul. Am pus pe rand: uleiul de masline, otetul de vin rosu, sucul de lamaie, mierea, sarea, usturoiul, patrunjelul, chimenul, piper negru si praful de cayene. Le-am ametit acolo in bol dupa care am turnat nebunia aromata peste salata. O puteti face cat de picanta doriti voi.
Se serveste rece si pe deplin relaxat :)
O recomand pentru cina sau pentru pauza de masa la job ;)
Reteta este pentru 4 portii.
M-am inspirat de aici.