Uite cum sta treaba: Radu isi cam cumpara singur jucariile, dar era ziua lui de nume, the F day cum o numeste el, iar eu chiar voiam sa profit de cele doua slabiciuni pe care le are. Prima ar fi obsesia originalului, exclusivitatea suprema, iar a doua este dulcele.
Asa ca m-am decis sa-i fac cu manutele mele un dulce exclusivist. Adica doar pentru el.
Pentru blat:
- 100g unt
- 250g biscuiti digestivi, zdrobiti
Am inceput cu blatul. Am pus untul la topit in tigaie (foc mic). Dupa ce s-a topit tot untul am oprit focul si am adaugat toti biscuitii digestivi zdrobiti.
Am amestecat pana ce biscutii au absorbit tot untul. Cu o lingura am presat biscutii in forma mea de tort si am bagat-o la congelator pana pregatesc umplutura.
Pentru umplutura:
- 600g crema de branza (recomand sa fie cat mai putin sarata. Hochland face niste creme de branza numai bune pentru deserturi. Eu am folosit Almette - Crema de branza proaspata cu smantana.
- 30 ml Bailey's
- 50g zahar pudra
- 300ml smantana pentru frisca 35% grasmime (eu am folosit Meggle, smantana indulcita)
- 100g ciocolata neagra rasa
Pentru umplutura am inceput sa bat bine frisca. Am pus-o putin deoparte.
Intr-un bol mare am pus toata crema de branza si amestecat-o putin cat sa devina uniforma ca textura.
Peste crema de branza am inceput sa adaug pe rand: Bailey's, frisca, zaharul pudra, fulgii de ciocolata si am amestecat cu putere :)
Daca aveti un blender de mana sau mixer e perfect. Va face el treaba pentru voi.
Si cam asta e tot. Am scos de la congelator forma de tort si cu o lingura am pus umplutura peste blatul de biscuiti. Cu o spatula am uniformizat frumos suprafata cheesecake-ului.
Ca sa ne bucuram de el mai repede eu l-am bagat la congelator pentru o ora si a fost suficient cat sa se intareasca si sa-i pot scoate forma de tort.
Il puteti pastra la frigider. El are o textura moale, cremoasa, ca atare daca doriti sa fie mai tare il puteti baga in congelator pentru 10-20 min inainte de fiecare servire.
Pentru ornat: Ca sa ne bucuram de el mai repede eu l-am bagat la congelator pentru o ora si a fost suficient cat sa se intareasca si sa-i pot scoate forma de tort.
Il puteti pastra la frigider. El are o textura moale, cremoasa, ca atare daca doriti sa fie mai tare il puteti baga in congelator pentru 10-20 min inainte de fiecare servire.
- Ciocolata neagra rasa sau pudra de cacao
Bine de stiut:
- Daca e prea cald in bucatarie, tineti fulgii de ciocolata in frigider pana aveti nevoie de ei.
- Smantana pentru frisca trebuie sa stea la frigider 24 de ore inainte sa o folositi.
- Daca folositi smantana pentru frisca - neindulcita, dublati cantitatea de zahar pudra. De la 50g la 100g.
- Nu recomand crema de branza Philadelphia. Este prea sarata pentru aceasta reteta.
M-am inspirat de aici.
Later edit: Pentru cei de la Gaal Hairplay am facut cheesecake-ul intr-o varianta noua. Capsuni proaspete deasupra :) Demential la gust!