Sunt multe variante pe net de "pizza" sanatoase, doar ca numai sanatoase nu erau pentru mine cand am vazut ingredientele :) Asa ca m-am decis sa fac un fel de mix si sa mai bag si de la mine ca doar ma simt inspirata azi :)) La final, ca de fiecare data Radu imi spune cat de mult i-a placut. Iar azi l-a chemat pe Alex urgent la noi sa guste minunatia de "pizza". Nu fac misto, e buna rau! Mi-a cam iesit. Iar acum o sa va spun si voua cum :)
Pentru blat:
- 180g fulgi de ovaz
- 80g faina integrala
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita indulcitor din stevie natural (il gasiti la plafar)
- 3 linguri ulei de cocos
- 8 linguri lapte de orez
Am pus faina de ovaz rezultata intr-un bol mai mare unde am inceput sa adaug pe rand restul de ingrediente: faina integrala, scortisoara, indulcitorul, uleiul de cocos si laptele de orez.
Am amestecat cat am putut cu lingura dupa care mi-am pus frumos manutele la treaba si am framantat vreo 2-3 minute pana mi-a iesit un frumos guguloi :)) Cam atat cu blatul. Am scos o forma de tort detasabila (24cm), am luat guguloiul si l-am faramitat pe toata suprafata formei de tort dupa care am inceput sa presez bine cu mana toata suprafata blatului.
L-am bagat la cuptorul preincalzit 180 grade si l-am tinut acolo in jur de 15 minute.
Cand a fost gata l-am scos si l-am lasat la racit. Trebuie sa fie racit complet atunci cand punem toppingul pe el.
Fiind in criza de timp, eu l-am bagat la frigider :))
Pentru topping:
- 150g iaurt grecesc
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita scortisoara
- 250g capsuni
- 1 banana mare
- 100g afine
- 100g zmeura
- 150g mure
Am amestecat iaurtul cu vanilia si scortisoara pana s-au omogenizat complet. Va sugerez sa gustati. Daca va place mai aromat puteti pune mai multa scortisoara sau vanilie.
Am scos blatul de la frigider si am inceput sa-l ornez. Am inceput cu iaurtul. L-am intins fin pe blat dupa care am asezat tacticos fructele :)
La final, puteti stropi cu sirop de artar sau miere de albine. "Pizza" mea pefecta pentru luna iulie :)