Cand vine vorba de inghetata, barbatii ne subestimeaza! Ei au chiar un banc care zice ca femeile sunt de doua feluri: Cele care ling inghetata si cele care o musca. Vom dovedi ca exista si felul 3: Cele care o fac! In casa! :))
Cand vad ingredientele unei retete imi dau seama de la inceput daca iese sau nu ceva dupa care sa poftesti. Am tot vazut retete de inghetate pe net dar niciuna sa ma multumeasca 100% doar citindu-le ingredientele. Este foarte simplu. Gatitul e o joaca. Mi-am pus ingredientele preferate pe lista. Cum sa nu iasa senzatie de gust? Nu ma credeti pe cuvant, incercati-o! Se face atat de usor. Tot ce iti trebuie sunt niste forme de inghetata si putina organizare :) Restul... e doar de savurat.
Partea interesanta pentru reteta asta este ca o puteti savura in doua moduri. Daca nu aveti chef de ea rece (inghetata) o puteti manca sub forma de budinca. E o nebunie.
Ingrediente:
- 250ml lapte de cocos. (este important sa fie cat mai cremos. Eu l-am cumparat pe acesta din Auchan)
- 250ml lapte de migdale (gasiti in orice supermarket)
- 200g capsuni romanesti taiate in 4 (am gasit capsuni foarte dulci tot in Auchan)
- 4 linguri de seminte de chia (gasiti in orice supermarket sau plafar)
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos
- 1-2 linguri sirop de artar sau miere raw (dupa gust)
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele. Am bagat bolul la frigider pentru 4 ore. Semintele de chia trebuie sa se hidrateze iar 4 ore sunt suficiente sa creasca binisor in volum. Dupa aceste 4 ore avem doua variante in care putem savura acest amestec demential de bun.
Ne bucuram de o budinca de chia fix cum e ea acum dupa 4 ore. O punem frumos intr-un pahar si ornam cu capsuni. Uite un exemplu aici.
Sau... mergem putin mai departe si ne facem o inghetata :D Pentru asta avem nevoie de forme de inghetata. Eu am gasit in Carrefour un set de 4 forme din plastic la 20Lei. Dar am observat ca se gasesc destul de usor. Umplem formele cu compozitia care a devenit destul de grosuta dupa 4 ore... si le bagam la congelator. La mine s-au intarit in 3 ore.
Semintele de chia ii dau o textura interesanta, iar cand mesteci.... pocnesc usor... ai senzatia ca mananci o inghetata crocanta :)))
Va spun cu toata sinceritatea mea de bucatareasa incepatoare ca eu inghetata mai buna ca asta nu am mancat. Si da... o compar fara probleme cu branduri foarte scumpe din comert :) E cu mult peste.