Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Salata de avocado, cuscus si Halloumi.


Seara ajung acasa cu chef redus de gatit iar Radu simte treaba asta si incearca sa salveze bucatareasa de bucatarie printr-o invitatie in oras. Incapatanata cum sunt o refuz. Am inceput sa fiu de-a dreptul enervanta cand ma duc la un restaurant. Sunt aproape sigura ca si ospatari au ezitari in a-mi lua comanda :)) Nu, nu glumesc! Si stiu ei de ce. Cand ma hotarasc sa-mi comand in sfarsit ceva din meniu, ma apuc de modificat. Schimb ingrediente (ospatarul noteaza), ma razgandesc (ospatarul taie ce-a notat), fac combinatii de ingrediente si de fiecare data am aceasi intrebare pentru ei. Intrebarea standard. Parca o si asteapta. "Avocado aveti?" NU! NU AVEM! Si nu, nu am glumit cand i-am spus lui Radu ca voi umbla cu avocado in poseta :)))
Bun... cum spuneam, am ales sa raman in casa. Am deschis frigiderul si iata ce-a iesit. O salata mult prea smechera pentru putinul timp pe care il aveam la dispozitie.

  Ingrediente (2 portii):  

  Dressing:  
  • 1 lingura de pesto
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper dupa gust


Am inceput cu supa de legume. Am pus la fiert 300ml apa si jumatate de cub de legume bio. Am fiert 2 minute si am oprit focul. In supa fierbinte am pus cuscusul si am lasat la inmuiat. Cuscusul trebuie sa se hidrateze bine :) In 10 minute e gata.


Am pus gratarul pe aragaz si foc maxim 2-3 min sa se incalzeasca bine. Am redus focul si am asezat feliutele de branza halloumi. Cate 1-2 min pe ambele parti pana obtinem dungile astea frumoase aurii :) 
Am curatat avocado, am scos samburele si l-am taiat in bucatele mici. Iar pentru dressing, toate la gramada intr-o ceasca mica si amestecat bine.


Cam asta a fost tot. Am scos doua castronase colorate si am asezat pe rand: spanacul, cuscusul, avocado, branza si pe deasupra am stropit cu dressing din abundenta :D
In loc de halloumi puteti folosi mozzarella. Iese aproape la fel de bun :D