Aproape ca nu mai e un pacat. E facuta in casa, cunosti ingredientele si o mananci fara sa te mai simti vinovata. Bine... acum nu vorbim de cantitate ci doar de calitate :))
Sunt multe variante de Nutella pe net. Eu am facut azi varianta mea dar te poti juca cu ingredientele si nu uita sa gusti de fiecare data din ce prepari. Eu am reusit sa scap de "frica" incepatorului in a customiza ingredientele :)
Ingrediente:
- 240g alune de padure crude
- 60ml lapte de cocos
- 2 linguri ulei de cocos
- 3 linguri de sirop de artar sau miere raw (dupa preferinta)
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 2 linguri rase de cacao neagra
- 1/2 lingurita cafea instant (optional)
- un strop de sare
Am insirat alunele de padure pe o tava si le-am bagat la cuptorul preincalzit (160grade) pentru 13-15min. Dupa ce s-au copt usor le-am lasat la racit. Pentru varianta RAW sarim peste aceasta etapa :)
Am pus alunele in robotul de bucatarie si le-am mixat pana s-au transformat usor intr-o pasta. Dureaza ceva. In jur de 5min sau mai mult. Depinde de puterea robotului.
Dupa ce a devenit usor cremoasa compozitia am oprit robotul si am adaugat restul de ingrediente. Am continuat sa mixez inca cateva minute bune. Nu este nicio problema daca nu reusiti sa obtineti compozitia cremoasa. Este incredibil de buna si mai vascoasa :)
Se pastreaza la frigider dar va garantez ca nu o sa stea prea mult timp acolo :D