Pizza cu topping ati mancat, inghetata cu topping, la fel, dar supa cu topping?! Incredibil, dar uite poza care dovedeste ca exista ;) Nu exagerez deloc cand va spun ca este cea mai "altfel" supa din viata mea. Eu asa ceva nu am mai mancat! De facut... nu mai vorbesc.
Mi se pare fantastic cand te intalnesti cu arome si gusturi noi. Ingredientele se gasesc usor iar combinatia este ceva de vis! Se prepara in doua parti. Prima data am facut supa (partea lichida) iar in a doua parte am facut partea mai uscata care vine ca si topping in supa :) V-am spus ca e speciala...
Pentru prima parte:
- 400ml apa plata
- 50g linte rosie
- 700g morcovi
- 6 linguri lapte de cocos (se gaseste in supermarket)
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura amestec de plante (ierburi de provence)
- 1 lingurita de turmeric
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita seminte de mustar
- sare si piper
Am curatat si feliat morcovii + 3 catei de usturoi si i-am pus intr-o tava.
Am stropit cu ulei de masline (4-5 linguri), ierburi de provence, sare si piper.
Am amestecat bine si am bagat tava la cuptorul preincalzit 180 grade. Am lasat-o acolo in jur de 30min pana s-au inmuiat morcovii.
M-am apucat sa pregatesc lintea. Am pus toata lintea intr-un vas cu apa fierbinte si am lasat la fiert 10 minute dupa care am oprit focul si am mai tinut-o in apa fierbinte inca 10 minute pana s-a inmuiat de tot. Am lasat deoparte.
Urmatorul pas :) Intr-o tigaie medie am pus cele 2 linguri de ulei de masline impreuna cu turmericul, chimenul si boabele de mustar. Am amestecat si am lasat pe foc pana cand boabele de mustar au inceput sa pocneasca. Aveti grija sa aveti si un capac altfel sar nebunele din tigaie :)) Mai mult de 30 de secunde nu pocnesc. Cand s-au oprit din pocnit...am stins focul si am lasat deoparte.
Am scos morcovii + usturoiul din cuptor si i-am bagat la blender impreuna cu lintea fiarta, amestecul de ierburi din tigaie, laptele de cocos, apa si am mixat la blender pana am obtinut o super crema de supa. Gata, am termiant cu prima parte :) Puneti supa crema rezultata intr-o oala mica si incalziti-o putin pe foc. Cand a ajuns la temperatura dorita oprim focul si o lasam sa astepte pana facem si ultima parte a supei.
Pentru partea a doua:
- 1 conserva de fasole boabe albe (400g)
- 1 conserva de ciuperci (400g)
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ierburi de provence
- sare si piper
- seminte de dovleac pentru decor
Am scurs bine cele doua conserve si le-am pus chiar in tigaia unde am gatit condimentele. Am adaugat cateii de usturoi zdrobiti, ierburile de provence si putin ulei de masline. Le-am amestecat pe foc mediu si le-am calit in jur de 10 minute.
Si cam asta e tot. Mi-am scos un bol din dulap, am pus supa crema fierbinte si am adaugat in mijlocul supei ca si topping din amestecul de fasole si ciuperci. Se combina perfect!
E absolut delicioasa! Radu al meu chiar a fost impresionat :)