Era momentul sa mai introduc niste carne in peisaj :D A fost chiar amuzant cand m-am dus sa cumpar puiul. Ca in orice supermarket carnea este pe categorii...iar la pui am vazut cum scria deasupra lui "PUI PREMIUM"! Mai sa fie! Ma duc sa arunc un ochi la eticheta, pretul era normal dar, mai scria ceva: "pui crescut pe pamant" :) Claudia, prietena mea a facut o gluma misto, mi-a zis ca bateriile sunt suprapuse si e posibil ca puiul pe care l-am cumparat sa fi stat la parter :))))
Pentru salata (reteta pentru doua portii)
- 100g valeriana sau frunzele voastre preferate
- 4 felii mari de ananas proaspat
- 100g rosii cherry
- 1/2 ceapa rosie tocata marunt
- 1 avoado taiat in bucatele
Pentru prepararea puiului din salata
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de miere de albine
- 500g piept de pui
Am inceput cu prepararea puiului. Dupa ce l-am ciopartit bine de tot am varsat peste el sosul de soia si mierea de albine. Am amestecat usor, am pus un strop de ulei de masline si l-am aruncat in tigaie. L-am amestecat continuu pana cand a scazut tot sosul. L-am lasat la rumenit.
Nu va speriati de culoare. Nu este ars! Culoarea si aroma sunt absolut senzationale. Sosul de soia si mierea sunt "de vina" :) Si cam atat cu puiul. L-am lasat deoparte si m-am apucat de ananas.
Pueti folosi aceasi tigaie sau pentru un efect in dungi puteti sa le puneti pe gratar :) Am luat ananasul si am taiat feliile cu tot cu coaja. Am inteles de la un chef talentat, ca la temperaturi ridicate coaja de ananas lasa o aroma interesanta. Am tinut feliile cam cate 2-3min pe fiecare parte. Trebuie verificat sa nu se arda prea tare. Le-am lasat la racit si m-am apucat de dressing.
Pentru dressing
- 50ml ulei de masline
- 30ml otet din cidru de mere
- sucul de la o lamaie
- 2 lingurite de miere
- sare roz de Himalaya, dupa gust
A fost perfecta combinatia. Am savurat-o pana la ultima bucatica.