pentru budincă (2 porții):
500g cartof dulce
3 curmale fără sâmburi
2 linguri cacao neagră
(zero calorii și zero indice glicemic)
165ml lapte de cocos la
conservă (peste 60% pulpă nucă de cocos)
pentru topping:
2 linguri unt de arahide
fructe proaspete
glazură de ciocolată raw
(rețeta mai jos)
granola (rețeta aici)
pentru glazura de ciocolată raw:
2 linguri cacao neagră
4 linguri ulei de cocos
topit în bain-marie
2 linguri sirop de arțar
½ linguriță esență de
vanilie naturală
Am curățat cartoful dulce de coajă, l-am tăiat în bucăți mici (4 cm) și l-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am băgat tava în cuptorul preîncălzit – la 200°C – pentru 30 de minute, până când cartoful s-a înmuiat.
Când a fost gata, l-am lăsat la răcit 10 minute, după care l-am introdus în robotul de bucătărie împreună cu restul de ingrediente: curmalele, pudra de cacao, îndulcitorul Green Sugar și laptele de cocos. Super-piure! L-am pus în două boluri și m‑am apucat de glazura de ciocolată.
Am amestecat toate ingredientele pentru glazură într-un bol mic, până când s-au omogenizat complet. Este important ca ingredientele să fie, toate, la temperatura camerei. Nu reci. Am decorat cu ingredientele pentru topping și am savurat cu multă poftă!