Încă nu am întâlnit pe nimeni care să-mi zică că nu-i place untul de
arahide. Știți voi pe cineva? Eu cred așa: ori este alergic ori nu a mâncat un
unt de arahide bine făcut :) Iar bine făcut înseamnă facut in casă. Fără zahăr,
E-uri și conservanți!
ingrediente:
500g arahide decojite prăjite și nesărate
(se găsesc în orice supermarket)
Dinr-un
singur ingredient o să-ți iasă cel mai bun unt de arahide. Chiar nu mai ai
nevoie de nimic altceva. Am pus
arahidele în robotul de bucătărie și am mixat mai mult de
5 minute. Este important ca robotul să fie de putere mare. Minimum 1000W. La început
untul are un aspect de nisip dar pe parcurs devine totul foarte uleios.
Untul de arahide
se face ceva mai repede decât untul de migdale. Așa că nu trebuie să aveți prea
multă răbdare. Cam asta e tot. Este un deliciu la micul dejun pe pâine prăjită
cu fructe proaspete și topping de miere și scorțișoară :)
Se păstrează
în borcănaș până la o săptămână la
frigider.