De curând am
fost la lansarea revistei Slowly Veggie. O revistă cu rețete vegetariene. Nu
m-am putut abține să nu gătesc ceva din ea așa că mi-am ales fix tarta de pe
copertă :D
Așa că azi
împărtășesc cu voi o minunăție de tartă cu roșii. Este absolut delicioasă!
Știu că n-am
mai gătit pentru voi de ceva vreme, dar azi încerc să recuperez. Cum v-am
obișnuit, multe poze frumos colorate și mai puțin text ;)
pentru blat:
- 100g faină de alac (eu nu am găsit, așa că am folosit făină albă)
- 70g făină integrală
- ½ linguriță praf de copt
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță semințe de chimen
- 100g unt rece (dat prin răzătoare)
- 1 ou fericit
pentru umplutură:
- 6 ouă fericite
- 300g cartof dulce, curățat de coajă și tăiat în cuburi măricele
- 6-7 roșii
- 1 ceapă medie
- 1 cățel de usturoi
- 400g brânză de vaci (alegeți una mai uscată, cu mai puțină apă în ea)
- 1 linguriță cu piper
- 15 frunze mari de busuioc
- câteva fire de cimbru proaspăt
- 1 legătură de ceapă verde
- unt pentru uns forma de tartă detașabilă (22cm diametru)
Se spală
roșiile, se taie treimea de sus, ca un căpăcel și se golesc roșiile de smințe.
Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie, cu fundul în sus.
Se curăță și
se toacă ceapa. Se încinge într-o tigaie o lingură de unt și se călesc ceapa și
usturoiul; se lasă să se
răcească puțin. Apoi se adaugă într-un bol în care se află cele 6 ouă fericite,
dar bătute bine :)
Se adaugă în
bol brânza de vaci, piperul și se amestecă bine.
Se scoate
jumătate din compoziție și se înglobează verdeața tocată (cimbru, busuioc,
ceapa verde). În restul de compoziție
se înglobează cubulețele de cartof dulce.
Se încinge
cuptorul la 180°C.
Se întinde o foaie de aluat și se tapetează cu el o formă de tartă detașabilă (22cm
diametru), unsă cu puțin unt.
Se coace
blatul 8 minute, apoi se scoate și se așează deasupra roșiile golite, cu
deschiderea în sus. Se umplu roșiile cu amestecul de verdețuri, iar compoziție
de cartofi dulci se repartizează de jur împrejur, astfel încât roșiile să fie
îngropate pe două treimi din înălțime. Se acoperă roșiile cu căpăcelele și se
coace tarta 60-80min.
La final trebuie să fie rumenită frumos. Poftă mare! ;)
Descoperiți rețete noi pas cu pas în cartea mea de bucate cu băcăți de viață ;) Link:
http://greensugar.ro/gust-verde. Cartea are acum un preț promoțional de iepuraș :)