Dragii mei, iată și prima rețetă de mâncărică pe noul blog. :) Sunt foarte entuziasmată de această schimbare. Nu mi-am luat ochii din pc timp de trei zile. Am învățat să și înjur în HTML :)) Probabil nu aveți toate ingredientele în frigider, dar mâine știți exact ce luați din piață.
P E N T R U 2 P O R Ț I I:
200g broccoli (doar buchețele)
½ linguriță sare
6 ouă fericite
40g parmezan ras
1 linguriță oregano
¼ linguriță piper proaspăt măcinat
¼ linguriță praf de nucșoară
90g brânză fetta, tăiată în cuburi mici
2 cepe mici (hașme)
1 lingură cu unt
1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade.
2. Fierbeți broccoli 2-3 minute în apă fiartă cu un strop de sare. Scurgeți bine broccoli de apă și lăsați deoparte.
3. Într-un bol bateți bine ouăle. Adăugați sarea, parmezanul, oregano, piperul, nucșoara și amestecați bine.
4. Încingeți o lingură de unt într-o tigaie de fontă (compatibilă și pentru cuptor) și căliți ceapa 2 minute, până se înmoaie.
5. Adăugați buchețele de broccoli si mai amestecați 1 minut.
6. Turnați mixtura de ouă și lăsați pe foc 2 minute.
7. Distribuiți uniform bucățele de brânză feta și băgați tigaia la cuptor pentru 15-20 minute. Lăsați-o să se rumenească ușor la suprafață. Savurați-o caldă, este delicioasă!