Ce minunăție
de brownie. Un desert rapid absolut delicios! Dulce, dar fără zahăr și fără
coacere. Cu o textură
moale, acest desert poate fi un mic dejun de senzație. Un smoothie alături și
micul dejun e complet!
p e n t r u 6 - 8 p o r ț i i m i c i:
50g cacao
50g făină de cocos
20g pudră proteică
20g pudră proteică
200g cartof dulce
100g unt de arahide
130ml sirop de arțar
2 linguri lapte vegetal
2 linguri lapte vegetal
Spălați bine
cartofii dulci și îi puneți într-o tavă cu hârtie de copt. Să nu îi curățați de
coajă. Băgați cartofii în cutorul pre-încălzit - 200 grade – pentru 60min.
Când sunt gata scoateți cartofii din cuptor și îi lăsați să se răcească cel puțin 30 min
după care îi decojiți de coajă. Cu ajutorul unei furculițe zdrobiți bine miezul
cartofului dulce până obțineți un piure. Lăsați deoparte.
Într-un bol mediu
adăugați pe rând: făina de cocos,
cacao și pudra proteică. Amestecați bine.
Adăugați untul
de arahide și siropul de arțar. O să se întărească
puțin aluatul așa că cel mai bine e să amestecați compoziția cu mâna :) Exact cum frământați
și cozonacul doar că aici o să dureze doar 2-3 minute. În momentul ăsta compoziția este puțin cam
uscată așa că e momentul să adăugați laptele vegetal. La sfârșit adăugați și piureul de cartof dulce și amestecați, dar nu foarte mult. Mie mi-a plăcut cum arată bucățelele mici și oranj de la cartof :))
Puneți compoziția într-o tavă mică, pătrată (20x20cm) cu
hârtie de copt. Presați bine compoziția în tavă. Introduceți tava cu brownie la congelator pentru o oră.
Cam asta e tot! Scoateți tava de la congelator,
porționați și savurați.
Poate că această brownie nu este foarte aspectoasă, dar
credeți-mă… este demențială la gust! Cartoful dulce și untul de arahide sunt
două ingrediente foarte importante pentru gustul delicios al acestui mic dejun
perfect!
Poftă mare să
aveți! Se păstrează la frigider.