Nu are sens să vă mai scriu nimic la introducere. Este divin! Și este FĂRĂ ZAHĂR! ;)
p e n t r u b l a t
• 250ml bere neagră Guinnes
• 180g unt fără sare
• 150g Green Sugar pulbere (îndulcitor natural din stevie cu zero calorii)
• 100g bănuți din ciocolată 40% cu lapte și Green Sugar (fără zahăr)
• 3 linguri rase de cacao
• 150ml smântână pentru frișcă (neîndulcită)
• 2 ouă fericite
• 2 lingurițe esență de vanilie naturală
• 280g făină albă
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță praf de copt
• 250ml bere neagră Guinnes
• 180g unt fără sare
• 150g Green Sugar pulbere (îndulcitor natural din stevie cu zero calorii)
• 100g bănuți din ciocolată 40% cu lapte și Green Sugar (fără zahăr)
• 3 linguri rase de cacao
• 150ml smântână pentru frișcă (neîndulcită)
• 2 ouă fericite
• 2 lingurițe esență de vanilie naturală
• 280g făină albă
• 1 linguriță bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță praf de copt
p e n t r u c r e m ă
• 250g mascarpone
• 400ml smântână pentru frișcă neîndulcită, (rece)
• 2 linguri de espresso sau nes preparat (lichid)
• 1 lingură lichior de cafea sau cremă de whisky (opțional)
• 4 linguri rase cu Green Sugar pulbere (îndulcitor natural din stevie cu zero calorii)
• 1 linguriță esență de vanilie naturală
p e n t r u p e r e a r o m a t e
• 2 pere medii, tari (decojite)
• 2 plicuri cu ceai negru indian aromat
• 350ml apă fiartă
• 3 linguri rase cu Green Sugar pulbere (îndulcitor natural din stevie cu zero calorii)
• ½ linguriță de scorțișoară
• ½ linguriță esență de vanilie
m o d d e p r e p a r a r e b l a t
1. Preîncălzim cuptorul la 180grade.
2. Pregătim formele de tort detașabile și le ungem bine cu unt. Eu am folosit 3 forme mici de tort, detașabile, cu diametru de 16cm. În lipsa lor puteți folosi doar 2 forme detașabile de 20cm.
3. Într-o cratiță măricică pe foc mediu puneți berea neagră, adăugați untul și bănuții de ciocolată și lăsați pe foc mediu până se topesc.
4. Reduceți focul și adăugați cacao și îndulcitorul Green Sugar. Amestecați bine.
5. Într-un bol separat bateți bine ouăle și amestecați-le cu smântâna pentru frișcă după care turnați compoziția rezultată în amestecul de ciocolată.
6. Opriți focul și începeți să adăugați făina, puțin câte puțin până se încorporează perfect.
7. Adăugați praful de copt și bicarbonatul de sodiu și amestecați bine.
8. Turnați compoziția de ciocolată în cele 3 forme de tort și le introduceți la cuptor – 180grade – 30-40min. (Verificați blatul cu scobitoarea)
9. Scoateți formele din cuptor și le lăsați la răcit complet.
1. Preîncălzim cuptorul la 180grade.
2. Pregătim formele de tort detașabile și le ungem bine cu unt. Eu am folosit 3 forme mici de tort, detașabile, cu diametru de 16cm. În lipsa lor puteți folosi doar 2 forme detașabile de 20cm.
3. Într-o cratiță măricică pe foc mediu puneți berea neagră, adăugați untul și bănuții de ciocolată și lăsați pe foc mediu până se topesc.
4. Reduceți focul și adăugați cacao și îndulcitorul Green Sugar. Amestecați bine.
5. Într-un bol separat bateți bine ouăle și amestecați-le cu smântâna pentru frișcă după care turnați compoziția rezultată în amestecul de ciocolată.
6. Opriți focul și începeți să adăugați făina, puțin câte puțin până se încorporează perfect.
7. Adăugați praful de copt și bicarbonatul de sodiu și amestecați bine.
8. Turnați compoziția de ciocolată în cele 3 forme de tort și le introduceți la cuptor – 180grade – 30-40min. (Verificați blatul cu scobitoarea)
9. Scoateți formele din cuptor și le lăsați la răcit complet.
m o d d e p r e p a r a r e c r e m ă
10. Într-un bol măricel puneți crema de mascarpone și mixați cu mixerul câteva secunde. Adăugați smântâna pentru frișcă (rece) direct din cutie și mixați în jur de 1 minut la viteză mică, până se îngroașă suficient încât să stea pe tel.
11. Puneți restul de ingrediente: cafeaua, crema de whisky, îndulcitorul și esența de vanilie. Mixați în continuare la viteză mică până se combină frumos. Puneți crema la frigider.
m o d d e p r e p a r a r e p e r e a r o m a t e
12. Într-o crăticioară mică puneți cele două plicuri de ceai și turnați apa fiartă peste ele. Lăsați la infuzat 10 minute. După acest timp scoateți pliculețele de tot (scurgeți bine tot din ele).
13. Adăugați îndulcitorul Green Sugar și amestecați bine.
14. Adăugați perele și mai puneți apă dacă este necesar pentru a le acoperi. Lăsați perele la fiert 15-20 minute (depinde de mărimea perelor).
15. Când sunt gata, scoateți perele din sirop și lăsați-le la răcit.
16. Nu aruncați siropul. Vom folosi o parte din el pentru a însiropa blaturile de tort.
17. Să montăm tortul! Așezați primul blat pe o farfurie și însiropați cu 3-5 linguri de sirop. Așezați frumos un strat de cremă și tot așa până terminați de montat tot tortul.
18. În vârf așezați perele pe care le puteți da (opțional) puțin prin miere.
19. Pentru un final cu aplauze, presărați și niște fisitc mărunțit. Poftă bună! Este un deliciu de tort! :)
18. În vârf așezați perele pe care le puteți da (opțional) puțin prin miere.
19. Pentru un final cu aplauze, presărați și niște fisitc mărunțit. Poftă bună! Este un deliciu de tort! :)
Poftă Bună! ;)
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/