Îmi place să gătesc, dar nu îmi place să stau mult în bucătărie. Uneori cred că se
vede. Blogul meu nu prea seamănă cu unul de cooking. Nici nu e.
Mi-a scris o fată pe instagram că a căutat prin tot
blogul meu și nu a găsit nicio rețetă de preparat orezul. Vă spun sincer că am amintiri neplăcute cu mama care stătea să aleagă
orezul după care îl fierbea o grămadă de timp. Ei bine, eu nu am timp.
La mine orezul nu există în formă brută. Ori este prefiert
la pungă, ori este congelat în tot felul de combinații cu legume. Îmi place să
mănânc sănătos, dar nu sunt Amish! Nu refuz beneficiile tehnologiei și sunt
multe studii care demonstrează că produsele congelate sunt adesea mai bune
decât cele în aparență sunt proaspete, dar s-au copt forțat sau prin cala unui
vapor.
Folsesc multe fructe și legume congelate. Pentru rețeta
asta am folosit ciupercuțe! În 10 minute
au fost gata :) Trebuie doar să mai adăugați voi ce vă place: ceapă tocată, usturoi, etc.
pentru 2 porții:
2 felii mari de pâine integrală sau 3 mai mici (prăjite)
1 avocado mare
copt
1 lingură cu
suc de lămâie
sare și piper
o pungă cu
ciuperci congelate champignons
1 lingură cu
unt pentru tigaie
2 căței de
usturoi tocați mărunt
1 ceapă medie
tocată mărunt
1. Să începem cu
ciupercuțele. Puneți o tigaie pe foc cu 1 lingură generoasă cu unt. Adăugați
ceapa și usturoiul tocate mărunt și amestecați 2-3 minute. Desfaceți punga
congelată și adăugați ciupercile în tigaie. Țineți pe foc atât cât scrie pe
ambalaj. Amestecați ușor. După ce sunt gata opriți focul și le lăsați să
aștepte puțin :)
2. Pasați fructul
de avocado cu furculița până obțineți o pastă moale. Adăugați zeamă de lămâie,
sare și piper. Amestecați și întindeți pe feliile de pâine prăjită.
3. Peste pasta de
avocado așezați frumos toppingul de ciupercuțe. Credeți-mă, este o nebunie la gust! :) Vă spun de pe
acum, când vă apucați de rețetă... puteți să dublați cantitățile :))
Poftă mare!