Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Tort crocant cu mere coapte și fulgi de ovăz


De obicei îmi încep rețetele cu un text de introducere. Azi nu mă simt inspirată la scris, ci doar la gătit. Așa că vă spun direct, acest tort trebuie share-uit cu oameni dragi vouă. E atât de aromat încât și pisica mea a stat pe lângă cuptor. Sincer, o înțeleg perfect. E normal să poftească, doar e însărcinată :D
Fuga după ingrediente și haideți să-l facem! E posibil să aveți deja toate ingredientele prin casă. :)
  pentru un tort cu tava de 26cm  
300g făină albă
160g fulgi de ovăz
60g  fulgi de porumb
50g zahăr brun
un strop de sare
190g unt rece
6 mere mari
3 linguri cu suc de lime
2 lingurițe cu scorțișoară
3 linguri sirop de arțar
1 linguriță cu esență de vanilie


1. Într-un bol mare puneți primele 5 ingrediente (făina, fulgii de ovăz și porumb, zahărul și sarea) și amestecați ușor.


2. Adăugați untul dat prin răzătoare și începeți să amestecați bine compoziția cu ajutorul mâinilor sau cu o furculiță. Aspectul la final trebuie să fie nisipos. Chiar sfărâmicios.


3. Împărțiți compoziția în două și puneți prima jumătate într-o formă de tort detașabilă. Presați foarte bine cu ajutorul unei linguri până obțineți aspectului unui blat de tort. Lăsați deoparte.


4. Să ne apucăm de umplutura cu mere. Curățați merele de coajă și tăiați-le în felii subțiri, renunțând la cotor.


5. Puneți feliile de măr într-un bol mare și adăugați sucul de lime, scorțișoara, siropul de arțar și vanilia. 


6. Amestecați bine până “murdăriți” toate feliile de măr cu acest sos absolut delicos! :)


7. Așezați feliile de măr în tava de tort peste blatul presat bine mai devreme.


8. Peste măr puneți cealaltă jumătate din compoziția de blat și presați la fel de bine.


9. Băgați tava de tort la cuptorul preîncălzit (180 grade) pentru 50 minute. La final trebuie să fie ușor rumenit la suprafață.


10. Când e gata, îl scoateți din cuptor și îl lăsați să se răcească complet la temperatura camerei după care îl băgați la frigider pentru 3 ore sau cel mai bine peste noapte. Este mult mai delicios așa, plus că blatul nu mai este la fel de sfărâmicios după ce stă la rece. Așa că nu vă grăbiți să-l mâncați :) Aveți puțină răbdare cu el pentru că va fi demențial.
L-am savurat cu topping de sirop de arțar. O nebunie completă! :))




Poftă mare! :)