Pavlova cu mango și fructul pasiunii. Astăzi e ziua lui și cred că această sexy pavlova
este cea mai potrivită să-i satisfacă papilele gustative.
Da, avem o VESTE MARE pentru voi :D Am emoții în timp ce scriu, dar o să vă spun
despre asta la finalul rețetei. Aveți răbdare cu mine? Vă promit că merită! :*
pentru bezea:
4 albușuri la temperaura camerei
220g zahăr
1 lingură rasă cu amidon de porumb
1 linguriță oțet
1 linguriță esență de vanilie
1 lingură cu apă fiartă
1. Preîncălziți cuptorul la 140°C
sau 120°C cu ventilație.
2. Puneți albușurile într-un bol
și mixați 1 minut la viteză medie. Când s-a format spuma vă opriți.
3. Adăugați câte o lingură de
zahăr cu vârf și mixați la viteză maximă. După ce ați terminat de pus tot
zahărul opriți mixerul. Gustați, este gata când s-a dizolvat tot zahărul.
4. Puneți în bol ingredientele
rămase (amidonul, oțetul, vanilia și apa fiartă)
Mixați la viteză mică pentru încă 30 secunde. La final bezeaua trebuie să fie țeapănă și lucioasă. Să întorci
vasul, iar ea nici să nu se miște :)
5. Pe o tavă mare cu hârtie de
copt trasați un cerc cu diamentru de 20 cm.
6. Cu o lingură, începând chiar
din centru, umpleți cercul desenat. Încercați să nu-l depășiți pentru că oricum
bezeaua mai crește puțin în cuptor.
7. Băgați bezeaua în cuptorul
preîncalzit: 120°C cu ventilație pentru 90 de minute. Bezeaua va avea o textură
crocantă pe exterior și o culoare foarte deschisă. Însă în interior va fi una
lipicioasă, un fel de marshmallow :)
8. Când bezeaua e gata, opriți cuptorul, dar nu o
scoateți afară! Lasați-o
în cuptor să se răcească treptat (vreo 2 ore).
O idee bună ar fi să faceți bezeaua seara, înainte
de nani, iar dimineața o găsiți în cuptor la temperatura perfectă :) Ar mai fi
un pas delicat. Momentul când dezlipiți bezeaua gata coaptă de pe hârtia de
copt. Aveți grijă sa nu o rupeți, e destul de sensibilă. Acum e momentul să
facem frișcă!
pentru topping:
400ml smântână pentru frișcă
(rece de la frigider)
(eu am combinat o cutiuță 200ml LaDorna neîndulcită cu o cutiuță 200ml
LaDorna îndulcită)
1 buc. mango mare copt
o mână plină cu afine
proaspete
4 buc. fructul pasiunii
1. Puneți smântâna rece într-un
bol și mixați până obțineți frișcă.
2. Puneți frișca pe bezea (după
ce aceasta s-a răcit complet) iar peste frișcă ornați cu mango, afine și
fructul pasiunii.
Asta este probabil cea mai
bună pavlova din viața mea. Alături de o felie din minunăția asta… ar merge să
vă dau și vestea cea mare, nu? :)
Ei bine, dragii mei…
După multă muncă (de convingere), am reușit să-l fac pe
Radu să reediteze FILOSOFIA SEXULUI, DAAARRR....Varianta NECENZURATĂ! :)
Așa cum a gândit-o de la bun început, în 2006 –
2007. Cartea a apărut acum 10 ani, dar “curajosul
meu” temându-se de ce vor spune
criticii, i-a tăiat aproape toate scenele de sex!!! Se simte dacă sunteți un pic atenți când citiți varianta
actuală. Era un fel de 16+ :))) Acum e direct Parental Advisory – Explicit Lyrics. Snoop
Dog e mic copil :))
Apropo, tăiase cam 40% din textul inițial! Practic acum e semnificativ
mai… groasă. Femeile vor înțelege.
Curtea Veche Publishing și-a dorit la zece ani de
la prima apariție o ediție PRINCEPS! Adică PREMIUM. Sexul de calitate e scump :)
Cum arată? O nebunie! Coperta este o premieră
absolută pentru România – NEGRU PE NEGRU cu scrisul embosat în așa fel încât
efectul este incredibil!
Hârtia este și ea HIGH END. Ce mai! E o operă de
artă. De o indecență elegantă!
Cu eforturi de toate părțile, precomanda se lansează...
chiar ACUM de ZIUA LUI! :)