Panna Cotta
este un desert demențial atunci când îl savurezi fără să te gândești la zahărul
din compoziție. Ei bine, pentru că ador să mănânc dulce, rețeta mea de azi e
Panna Cotta fără zahăr!
Da! Am
îndulicit-o cu Green Sugar Gold! Green Sugar este un îndulcitor 100% natural
din stevie, cu zero indice glicemic și zero calorii!
V-am spus de
data trecută în story că noul Green Sugar Gold (adică varianta brună) este colorat
natural cu măr și are un ușor gust de caramel. Pe scurt, este fix ce am nevoie
pentru Panna Cotta.
pentru 10
porții mici:
(îndulcitor natural din stevie cu zero calorii și zero indice
glicemic)
1 păstaie
vanilie
1L smântână
neîndulcită (35% grăsime)
3 linguri cu
rom sau lichior (alcool de bună calitate, nu esență)
20g (2
plicuri) gelatină
pentru topping:
miezul de la 3-4 buc.
fructul pasiunii
1 mango copt
1. Înmoaie
gelatina în 100ml apă rece și las-o la odihnit 5min.
2. Amestecă pe
foc mediu într-o cratiţă smântâna cu Green Sugar Gold și seminţele de vanilie.
Folosește și teaca de vanilie, dar nu uita să o scoți din cratiță după ce oprești focul.
3. Lasă
compoziția pe foc până dă în fiert.
4. Oprește focul
și lasă la răcit timp de 10 min, apoi adaugă gelatina, amestecând bine până se
dizolvă complet.
5. Adaugă și
romul (partea mea preferată :D)
6. Strecoară
compoziţia printr-o sită, toarn-o în pahare și bag-o la frigider pentru cel
puțin 3 ore.
7. Pentru topping
combină fructul pasiunii cu un mango copt mixat bine la blender până obții un
piure.
Asta e tot!
Un desert
dulce, super cremos, dar fără zahăr! :) Iar toppingul de mago este un deliciu! Poftă mare!
Se putea să lipsească Freud din cadru? Motan curios e pleonasm :))
Vă las aici în link un scurt video la rețetă:
https://www.instagram.com/stories/highlights/17950257379161018/
https://www.instagram.com/stories/highlights/17950257379161018/
Green Sugar Gold se poate comanda de aici: https://www.laboratoareleremedia.ro/?s=green%20sugar%20gold&post_type=product
!Atenţie:
gelatina nu trebuie pusă în compoziţia foarte fierbinte deoarece la peste 60 de
grade C îşi pierde proprietăţile şi nu va mai închega compoziţia.
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/