În fiecare an vreau să îmi
cumpăr un costum pentru sărbătoarea asta și să mă machiez să par mai a
dracului. Radu zice că nu e nevoie. Pot să mă îmbrac în Ramona Constantinescu :)) Așa se face că mereu
Halloween-ul mă prinde cu garderoba goală, dar cu frigiderul plin… ceva de
speriat!!
Are you ready to smash a
pumpkin? Ajută și la anger management!
Vă spun cum să faceți piureul de dovleac din câteva mișcări! E și o foarte
bună bază pentru o mulțime de bunătăți în perioada asta. Plăcinte, brioșe,
smoothie-uri, supe...etc! Opriți-vă pe la piață și luați un dovleac
plăcintar. Nu orice dovleac face treaba bună!
ingrediente pentru piure
1 dovleac plăcintar mediu
20g îndulcitor
(eu folosesc doar Green Sugar Gold, în altceva n-am
încredere și pot să mănânce și prietenii mei care au diabet)
1 linguriță cu scorțișoară
1 linguriță cu esență de rom
1 linguriță cu scorțișoară
1 linguriță cu esență de rom
1. Spălați dovleacul, scoateți toate semințele cu ajutorul unei linguri și
tăiați-l în bucăți.
2. Așezați bucățile de dovleac într-o tavă cu hârtie de copt.
3. Băgați tava la cuptorul pre-încălzit (180 grade) și coaceți pentru 45
minute sau până când pulpa devine moale.
4. Scoateți dovleacul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Aveți răbdare cu el vreo 30 minute.
5. Îndepărtați coaja și băgați pulpa
la blender împreună cu îndulcitorul, scorțișoara și esența de rom. Mixați bine.
6. Puneți piureul de dovleac într-un borcan, la frigider, până când îl
utilizați. Îl puteți și congela fără probleme (rezistă până la 3 luni)
Asta e tot! Eu am un borcan rezervat! Urmează să fac niște brioșe cu dovleac
fără zahăr! :D
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/