Radu mi-a tot pomenit de “mâncărica de gutui”, pe care i-o făcea mama lui. Pe vremea aia când
nu era mai nimic prin alimentare, totuși pentru rețeta asta era destul de ușor
să găsești ingredientele. Nu știu cum făceau mamele noastre! Erau niște eroine.
Ce nu găseau la magazin se descurcau ele cumva prin vecini.
Eu am modificat puțin ingredientele
pentru că mi-am dorit foarte mult să nu conțină zahăr, dar totuși să fie dulce.
Așa că am îndulcit mâncărica cu Green Sugar.
pentru 4 porții
3 gutui
2 linguri ulei de cocos
(îndulcitor 100% natural
din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic)
1 linguriță rasă cu scorțișoară
1 linguriță cu esență de rom
1 lingură făină integrală amestecată cu 60ml apă
150g mix fructe uscate
(stafide, arahide, migdale,
nuci, caju)
un strop de sare
1. Spălați bine gutuile de puf, îndepărtați cotorul
și feliați-le.
2. Puneți uleiul de cocos în tigaie împreună cu Green
Sugar Gold și amestecați câteva secunde la foc mediu.
3. Adăugați în tigaie 150ml apă caldă, pliculețul cu
aromă de vanilie bourbon și amestecați 1 minut, până se topește tot
îndulcitorul.
4. Puneți în tigaie gutuile feliate și lăsați să
fiarbă sub capac în jur de 10 minute. Amestecați ușor.
5. Adăugați scorțișoara și esența de rom.
6. Turnați în tigaie și făina combinată cu apă și
amestecați foarte ușor.
7. Ultimul pas, presărați peste gutui mixul de fructe
uscate
Asta e tot! Miroase senzaționaaal! Iar de gust...
nu vă mai spun!
Desigur, am așteptat să vină Radu de la sală ca să
mă jurizeze :))
Mi-a spus că nu e la fel ca mâncărica de gutui din copilăria
lui. E chiar mai bună! :D
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/