Faceți căutări pe acest blog cu diacritice

Bomboane glazurate cu quinoa și unt de arahide - fără zahăr!


Sau aș mai putea să le numesc “Bomboane fără griji”. Pentru că nu au niciun strop de zahăr! Aceste bombonele mi-au făcut ziua minunată! Mă așteptam să-mi iasă bune, dar nici chiar așa! La primul test am făcut doar 10 bucăți. Radu s-a putut opri abia la a 7-a bomboană. Pentru că eu mâncasem deja 3. E musai să le încercați! Nu veți regreta!


  pentru 20 de bomboane*  
100g ciocolată cu lapte fără zahăr
puteți folosi și ciocolata amăruie dacă doriți ;)
6 linguri cu smântână pentru frișcă (neîndulcită)
............
*Dacă doriți să faceți mai puține bomboane reduceți cantitățile la jumătate.

Sunt atât de ușor de făcut! Haideți să facem cele mai delicioase bombonele!
1. Într-un bol măricel puneți quinoa și untul de arahide. Cu ajutorul unei linguri amestecați ușor, dar bine :)


Puteți să vă băgați și mânuțele ca să ajutați ingredientele să se combine mai bine.


2. Luați o cantitate mică în palmă și începeți să formați o mingiuță. Sau o bilă. :))


3. După ce sunteți mulțumiți cu formă, așezați-le pe o farfurie. Eu nu m-am lăsat până nu le-am făcut perfect rotunde. După ce sunt gata mingiuțele de quinoa băgați farfuria la frigider pentru 30 de minute.
Să ne apucăm de glazurat! Nu vă speriați că mai simplu nici că se poate!
Cu care vreți să începem? Glazura albă sau neagră?


4. Într-o crăticioară la foc FOARTE mic puneți bucățelele de ciocolată albă sau neagră împreună cu 3 linguri de smântână pentru frișcă.


5. Amestecați pe foc FOARTE mic până se topește ciocolata complet. Opriți focul și lăsați deoparte.


Buuuun! Sunteți pregătiți să îmbrăcăm mingiuțele în haine sexy de ciocolată? :)


6. Scoateți farfuria de la frigider și cu ajutorul unei furculițe sau lingurițe sau chiar niște bețe de frigărui (varianta mea) luați câte o bomboană și tăvăliți-o bine prin glazura albă sau neagră.


7. Așezați-le ușor pe o farfurie nouă. Puteți pune o hârtie de copt ca să vă fie mai ușor după ce se întăresc.


8. După ce le-ați glazurat pe toate, băgați farfuria la frigider pentru o oră. Asta este tot! Vă doresc poftă fără limite! :D


Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/