Îți plac dovleceii? Atunci trebuie să o încerci! O tartă delicioasă, fără gluten, fără crustă și foarte rapidă :) Ca să fie și mai rapidă, am pus foarte puține cuvinte ca sa nu pierzi timp cu citiul și mai multe poze ca sa fim sigure că nu greșim :) îi rog frumos pe cei doi bărbați care urmăresc acest blog de gătit să nu se supere ca am zis "să fim sigure" :)
Ingrediente:
2 cartofi măricei (500g) fierți și dați prin răzătoare
350g dovlecel, tăiat în felii subțiri
2 linguri ulei de măsline (pentru dovlecel)
3 ouă fericite
5 linguri iaurt
1 conservă mică (140g) cu porumb dulce, scursă bine de apă
6 fire de ceapă verde, tocate mărunt
½ linguriță sare
½ linguriță piper
½ linguriță chilli
10 linguri parmezan, plus 3-4 linguri pentru topping
Am început cu cartofii. I-am tăiat în două și i-am pus la fiert. Când a început să fiarbă apa i-am mai lăsat 10 minute după care i-am lăsat la răcit.
Într-o tigaie măricică am pus uleiul de măsine și feliile de dovlcel. Le-am învârtit în tigaie în jur de 10 min, până s-au înmuiat binișor iar culoarea lor s-a schimbat în auriu.
într-un bol mare am bătut bine ouale.
Am adăugat iaurtul și am continuat să amestec.
Am adăugat cartofii fierți, dați prin răzătoare. Cu o lingură din lemn am amestecat ușor.
Am adăugat porumbul.
Și ceapa verde, mărunt tocată.
Iar la final am pus și dovleceii gatiți. Am continuat sa amestec până s-au combinat bine.
Am turnat toată compoziția într-o formă de tartă (24cm) și am băgat-o la cuptorul preîncălzit (190 grade) pentru 40min. Cu 5 minute înainte să o scot din cuptor, am împrăștiat vreo 3-4 linguri de parmezan deasupra.
Când a fost gata am scos-o din cuptor și am lăsat-o 15min să se răcească.
Poftă bună! :)