Azi am pentru voi o rețetă 2 în 1!
Simplu și irezistibil! Un tort delicios de vară. Foarte
răcoritor! E 2 în 1 pentru că acest blat absolut fabulos merge folosit atât pentru tort cât
și pentru chec sau pandișpan cu fructe. Am îndulcit cu Green Sugar Premium 1:2. Este o formulă
nouă! Era bun Green Sugar și înainte, dar GS Premium 1 la 2 e perfect! Au reușit
să facă un produs pe care să-l confunzi cu zahărul! Da, da! Nu mai există nicio
diferență! Să știți că mie nu prea îmi ies torturile
simandicoase. Am senzația că nu mă prea plac, dar acest tort… a fost prea ușor
ca să nu-mi iasă :))
Ingrediente pentru două blaturi
de 22cm
8 ouă
100gr Green Sugar Premium 1:2 (cu putere dublă de
îndulcire)
100g făină
1 plic praf de copt
50g ulei
2 lingurițe esență de vanilie
Ingrediente pentru însiropat
blatul
10g Green Sugar Premium 1:2 (cu putere dublă de
îndulcire)
200ml apă
Coajă de lămâie sau suc de lămâie
Ingrediente pentru cremă
1 borcan cu cremă tartinabilăAlbă ca zăpada - Secretele Ramonei (din care vom folosi doar jumătate)
400ml smântână pentru frișcă
neîndulcită (rece de la frigider)
250g căpșuni sau ce fructe doriți
voi
1. Haideți să începem cu blatul de
pandișpan. Separăm gălbenușurile de
albușuri.
2. Într-un bol măricel mixăm la
viteză maximă gălbenușurile cu îndulcitorul Green Sugar Premium 1 la 2 și esența
de vanilie până devin albicioase. În jur de 5 minute.
3. Adăugăm uleiul și mixăm în
continuare timp de încă 5 minute. La final textura seamănă cu a unui iaurt.
Lăsăm deoparte.
4. În alt bol punem albușurile cu
puțină sare și mixăm la viteză maximă timp de 2-3 minute până devin tari.
5. Adăugăm acum albușul peste
compoziția de gălbenuș și amestecăm extrem de ușor, de jos în sus, cu o paletă.
În faza asta NU mai folosim mixerul!
6. Combinăm făina cu praful de copt
și o adăugăm în ploaie în compoziție.
Cam așa arată textura finală. O cremă aerată :)) Foarte fain!
7.Turnăm aluatul în două forme de
tort. Eu recomand forme din silicon. Sunt minunate! Le-am uns cu puțin ulei. Când
este gata blatul de tort se desprinde singurel de margini. Dacă folosiți forme
de tort detașabile nu uitați să puneți hârte de copt.
8. Băgăm la cuptorul preîncălzit 170
grade și coacem timp de 30 de minute sau până devine auriu la suprafață. Când este gata cocerea scoatem
blaturile din cuptor și le lăsăm să se răcească complet.
Dacă doriți puteți tăia pe din două aceste două blaturi și să obțineți patru blaturi mai subțiri. Nu uitați să le însiropați pe toate cele 4. :)
Dacă doriți puteți tăia pe din două aceste două blaturi și să obțineți patru blaturi mai subțiri. Nu uitați să le însiropați pe toate cele 4. :)
9. Haideți să facem siropul. Mai
ușor nici nu există.
Într-o crăticioară mică puneți
apa, îndulcitorul Green Sugar Premium și coaja sau sucul de lămâie. Amestecați
până începe să fiarbă. Opriți focul și lăsați siropul la odihnit 5 minute.
10. Cu o lingură turnați în mod egal
sirop peste blaturi. Acum este momentul cremei.
11. Puneți smântâna rece într-un bol
și mixați bine până devine frișcă. Adăugați jumătate din cantitatea unui borcan
cu cremă tartinabilă Albă ca Zăpada și amestecați ușor cu o paletă până se
combin frumos. Asta e tot! Crema este gata. E un deliciu!
12. Așezați crema peste blaturi,
ornați cu căpșuni, însiropați și cel de-al doilea blat și asta e tot! Aveți cel mai rapid tot!
Atât de ușor de
făcut! Este dulce, dar fără zahăr! Îți vine să-l mănânci :) dar mai ai de așteptat un pic. Două ore la frigider
vor face crema să se întărească un picuț și va fi foarte ușor de tăiat.
Radu n-a avut răbdare așa că eu
am băgat la frigider doar o jumătate din tort. Așa e cu copiii. Indiferent de
vârstă.
Poftă mare!