Îmi place să mănânc un mic dejun sănătos și un pic altfel, dar dimineața n-am niciun chef să-l fac! Nici nu m-am trezit bine și să mă apuc de gătit ca să mănânc peste o oră??!
Am crezut că ar fi o bună soluție să-mi prepar ceva de seara. N-a fost :)) Ce prepari seara mănânci tot seara sau chiar noaptea pe la trei cum îl prind eu pe Radu la frigider :)) Așa că m-am specializat în rețete de mic dejun simple, care nu cer nici timp, nici prea multe echipamente. La asta am reușit totuși să mă frig când am scos termometrul profesional din cuptor cu mânușa, dar am vrut să-l bag la loc cu mâna goală. 180 de grade. Celsius. M-au trezit mai repede decât orice cafea :))
Ingrediente umede (pentru 12 brioșe)
3 banane coapte
7 linguri pline cu unt de arahide Secretele Ramonei cu Omega7 și propolis (sau folosiți orice
unt de arahide din gama Secretele Ramonei)
2 ouă
2 lingurițe
esență de vanilie
2 linguri lapte
vegetal
Ingrediente uscate
100g fulgi de
ovăz pe care îi mixați 1 minut la blender
2 lingurițe praf
de copt
½ linguriță
scorțișoară
¼ linguriță sare
50g ciocolată fără zahăr Secretele Ramonei (tăiată în băcățele mici)
..................
*Green Sugar este un îndulcitor 100% natural din stevie cu zero calorii și zero indice glicemic. Recomandat de Societatea de Nutriție din România.
1. Preîncălziți
cuptorul la 180 grade și pregătiți o formă de brioșe. Nu aveți nevoie de mixer,
se face foarte ușor și foarte repede cu telul.
2. Într-un bol
măricel puneți piureul de banane (striviți-le bine cu o furculiță), untul de
arahide, ouăle, îndulcitorul Green Sugar, vanilia și laptele vegetal. Acum
amestecați bine cu un tel până se omogenizează.
3. Adăugați făina de
ovăz obținută la blender, praful de copt, scorțișoara și sarea. Amestecați
bine.
4. Adăugați în
compoziție și jumătate din bucățelele de ciocolată. Acum este momentul să
umplem forma de brioșe. Pentru manevra asta să știți că este foarte utilă o
lingură dozatoare de înghețată :) Nu e problemă dacă nu aveți. Folosiți orice lingură din casă.
5. Am mai pus
deasupra brioșelor câteva bucățele de ciocolată. Se vor topi foarte sexy.
6. Am băgat tava la
cuptorul preîncălzit 180 grade pentru 20-25 minute. Verificați să nu se ardă.
Faceți testul cu scobitoarea.
Asta e tot! Sunt
delicioase la cafea. Cu două brioșe ai plecat de la micul dejun cu burtica
fericită ;)
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/