În
cartea mea de bucate exista un capitol cu “Rețete de impresionat soacra”, dar
și unul cu “Rețete pentru burlaci”. Nu știu unde aș fi încadrat acest New York
Cheesecake fără zahăr pentru că e SENZAȚIE, dar e și foarte ușor de făcut! Dimensiune cheesecake: 24cm.
Pentru blat
Pentru cheesecake (toate
ingredientele la temperatura camerei)
160g îndulcitor Green Sugar Premium (cu putere dublă de îndulcire)*
5 ouă
60g făină
Coaja și sucul de la o lămâie
mare
Pentru topping (toate
ingredientele reci)
200 ml smântână pentru frișcă
(fără zahăr)
2 linguri rase îndulcitor Green Sugar Premium (cu putere dublă de îndulcire)
(*îndulcitor din Stevie, 100% natural cu zero calorii și zero indice glicemic)
1. Rupeți biscuiții în bucăți și
zdrobiți-i bine de tot la robotul de bucătărie. Mai puteți să-i băgați într-o
pungă și să-i zdrobiți cu o sticlă sau cu un făcăleț.
2. Separat într-o crăticioară
topiți untul la foc foarte mic. Opriți focul și combinați untul cu biscuiții
făcuți pulbere.
3. Transferați amestecul într-o
formă de tort detașabilă de 24-25cm. Apăsați ferm pe blat până se lipește bine
biscuitele de tavă. Vă puteți ajuta de fundul unui pahar.
4. Băgați blatul la frigider. Ne apucăm de umplutură acum.
5. Într-un bol mare puneți crema
de brânză, îndulcitorul Green Sugar Premium și mixați bine pentru 5 minute.
6. Adăugați ouăle pe rând. Nu toate în același timp. După fiecare ou mixați în jur de 2 minute.
7. Adăugați făina, smântâna
pentru frișcă, sucul și zeama de lămâie. Mai mixați 3 minute. Cam asta e tot! Miroase
frumos nu-i așa? :) Scoateți blatul de la
frigider și transferați umplutura de brânză.
8. Băgați tava în cuptorul
preîncălzit 150 grade ventilat – pentru 70 minute. Când este gata opriți
cuptorul, deschideți ușa de o palmă și lăsați prăjitura în cuptor pentru încă o
ora să se răcească treptat. După acest timp o puteți scoate din cuptor și o mai
țineți o oră la temperatura camerei după care o băgați la frigider pentru cel
puțin 2 ore. Cel mai bine e să faceți seara cheesecake-ul și să îl lăsați peste
noapte la frigider.
Nu vă panicați dacă vi se
crapă puțin la suprafață atunci când îl scoateți din cuptor. Săptămâna trecută
mi s-a crăpat puțin, dar am astupat cu dulceață :)) Nici nu se vede! Azi
când am făcut rețeta pentru pozat nu s-a mai crăpat deloc.
Atenție! Scoateți
cheesecake-ul din formă abia după ce a stat cel puțin 2 ore la frigider. Se
face ușor, cu ajutorul unei lame de cuțit. Plimbați lama pe marginea laterală
până se desprinde prăjitura de tava de tort.
9. Pentru topping mixați
smântâna pentru frișcă cu Green Sugar Premium și aroma de vanilie. Am pus
frișcă pe cheesecake și dulceață de vișine. O nebunie!
Aici găsiți gama mea completă de produse fără zahăr, fără conservanți, fără ulei de palmier: https://greensugar.ro/secretele-ramonei/